Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Εγκαίνια Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής, Λονδίνο

Ο Ιερατικός Προϊστάμενος, οι Κηδεμόνες, ο Πρόεδρος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, η Πρόεδρος και τα μέλη της Βοηθητικής Αδελφότητας "Η Αγία Αγάθη", οι Εκπαιδευτικές Μονάδες και η Νεολαία της Κοινότητας έχουν την μέγιστη τιμή να σας προσκαλέσουν να μετάσχετε στο μοναδικής ιστορικής και πνευματικής σημασίας γεγονός, των εγκαινίων του νεόδμητου Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος και Αγίας Παρασκευής. 



Ξεχωριστός τελετουρικά και ιδιαίτερος θεολογικά ο Εγκαινισμός του Ναού, εκκλησιοποιεί ολόκληρη τη ζωή μας. Με την καθιέρωση της Αγίας Τραπέζης δια των Ιερών Λειψάνων, συναγιάζεται, αναγεννάται και μεταμοερφώνεται πνευματικά ο πιστός λαός Του Θεού, ο οποίος έτσι στερεώνεται ως "Θεού οικοδομή". 
Το Σἀββατο βράδυ 3η Νοεμβρίου 2012 θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, Ιερό Μυστήριο Ευχελαίου, Παράκληση Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής και η Ακολουθία της Μετλήψεως. Την Κυριακή πρωί 4η Νοεμβρίου 2012 θα λάβουν χώρα ο Όρθρος, η Ιερή Ακολουθία των Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. 
Στη διήμερη μεγαλοπρεπή τελετουργία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ.κ. Γρηγόριος πλαισιομένος από Ιερό Κλήρο. 
Επιβεβλημένο καθήκον όλων των πιστών χριστιανών, μελών και φίλων της θεοφιλούς κοινότητας είναι να συμπροσευχηθούμε ευλογούμενοι στην πνευματική αυτή πανδαισία, στηρίζοντας συνάμα ηθικά και υλικά το πολύπτυχο έργο της κοινότητας που ζωογονεί και τροφοδοτεί ολόκληρη την εγκόσμια πορεία μας και ανοίγει ασφαλώς τις πύλες της αιωνιότητας.