Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

O Nίκος Αβραμίδης, υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με τη Δημοκρατική Συμμαχία...

 ...μιλά στον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη,
αποκλειστικά για το PESMAS

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1968, από γονείς που έζησαν στην Αίγυπτο. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο στην Πλάκα και στη συνέχεια από τη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών (Τ.Ε.Φ.ΑΑ.).
Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας με έδρα των επιχειρήσεών του την περιοχή του Θησείου.
Ασχολείται με τον αθλητισμό από την παιδική του ηλικία. Διακρίθηκε ως Πανελληνιονίκης στην Ξιφασκία και είναι ενεργό μέλος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.
Από τα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη κοινωνική, πολιτική και συνδικαλιστική δράση, συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά. Είναι ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και το 2011 εκλέχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή.
 Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολείται από το 2002. Η εμπιστοσύνη των δημοτών στο πρόσωπό του ήταν διαρκής κατατάσσοντάς τον στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών τους.
Στις Δημοτικές εκλογές του 2002 εκλέγεται πρώτος σε ψήφους Διαμερισματικός Σύμβουλος στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αθήνας, με το συνδυασμό “Αθήνα Αύριο” της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία και του εμπιστεύτηκε τη θέση του Προέδρου του 1ου Διαμερίσματος από το 2002 μέχρι το 2006.
Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέγεται τρίτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, με το συνδυασμό “Αθήνα, πόλη της ζωής μας” του Νικήτα Κακλαμάνη. Μέχρι το 2008 ήταν Υπεύθυνος Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ασφαλειών του Δήμου. Από το 2008 μέχρι το 2010 ανέλαβε τη θέση του Αντιδημάρχου, αρμοδίου για τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και τη Διεύθυνση Σχεδίου Πόλεως.
Είναι ενεργό μέλος στο Εμπορικό Επιμελητήριο και συμμετέχει σε εξωραϊστικούς συλλόγους.
Είναι παντρεμένος με την Αρετή Κουβάτη κι έχει τρεις κόρες, τη Λουκία, τη Χριστίνα και τη Νεφέλη.

Γιατί θέτεις υποψηφιότητα;
Γιατί θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι απλός θεατής της καταστροφής. Γιατί πιστεύω πως μπορώ να συνεισφέρω στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας μου. Κι επειδή ως κάτοικος του κέντρου της Αθήνας κουράστηκα να αντιμετωπίζω καθημερινά τα ίδια προβλήματα και θέλω να προσπαθήσω να τα λύσω.
Ποιό το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου;
Χωρίς αμφιβολία είναι οι σημαντικότερες εκλογές της μεταπολίτευσης. Σήμερα τίθεται υπό αμφισβήτηση, μετά από 30 χρόνια, η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Παλεύουμε μεταξύ καταστροφολογίας και υπευθυνότητας. Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε κάτι σ’ αυτή τη χώρα και πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ας το κάνουμε με υπευθυνότητα!
 Ποιά θεωρείς τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;
Το γεγονός ότι δεν στηρίχτηκα ποτέ στις πλάτες άλλων για να πετύχω το οτιδήποτε! Από μικρό παιδί εργάζομαι σκληρά και κατάφερα να πετύχω βασιζόμενος στις δικές μου δυνάμεις.
Ιεράρχησε τα σημαντικότερα προβλήματα της περιφέρειάς σου.
Η Α’ Αθηνών δυστυχώς δεν έχει μόνο ένα πρόβλημα, αλλά πολλά και σύνθετα. Με διαφορά πρώτα θα βάλω τη λαθρομετανάστευση, συνδυάζοντάς τη με την εγκληματικότητα. Αμέσως μετά πιστεύω πως είναι η έλλειψη ελεύθερων χώρων και εν συνεχεία το κυκλοφοριακό, που επηρεάζει κατά πολύ την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Πώς φαντάζεσαι την 7η Μαΐου;
Απ’ ότι φαίνεται κανένα κόμμα δεν θα έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη αυτοδυναμία. Γι’ αυτό και στις 7 Μαΐου θα πρέπει πρώτα απ’όλα να επικρατήσει η κοινή λογική. Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε μικροκομματικές πολιτικές να σταθούν εμπόδιο στην εθνική σταθερότητα.
Άνεργος-Δυσαρεστημένος (από την πολιτική που άσκησε και η ΝΔ)-Αγανακτισμένος-Aναποφάσιστος-Aπολυμένος-Φοβισμένος πολίτης μπρος σε ένα αβέβαιο μέλλον-Απέχων ενσυνείδητα από την εκλογική διαδικασία. Διαφορετικές περιπτώσεις, που συναθροίζουν όμως μια πλειοψηφία με κοινά χαρακτηριστικά και προμηνύουν (τουλάχιστον δημοσκοπικά) μια εκλογική συμπεριφορά καταψήφισης των δύο μεγάλων κομμάτων. Πώς τους πείθεις ν᾽ αλλάξουν γνώμη;
Δεν τους πείθω! Απεναντίας τους προτρέπω να καταψηφίσουν τα δυο μεγάλα κόμματα. Έχουν αποδείξει εξάλλου ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν, τουλάχιστον όχι μόνοι τους. Αρκετά με το δικομματισμό, ήρθε η ώρα για την Ανατροπή!
Υπάρχει μια εικόνα από αυτή τη νέα σου προεκλογική εμπειρία που δύσκολα θα ξεχάσεις;
Πολλές, αλλά δεν θα ξεχάσω μια μέρα που πήγα να πάρω την κόρη από τον παιδικό σταθμό και μου είπε η δασκάλα της ότι η μικρή της έδωσε μια κάρτα μου και της είπε να με ψηφίσει! Ακόμη γελάω όταν το σκέφτομαι!