Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μπυραρία, η βρετανική καφετέρια!

Όπου και να πάει κανείς στην Ελλάδα βλέπει και από μία καφετέρια. Πολλοί θεωρούν πως η επίσκεψη  και γενικά η αρμένικη βίσιτα σε μια καφετέρια είναι το εθνικό μας άθλημα. Είτε συμφωνείτε είτε όχι, δεν είμαστε ο μοναδικός λαός που να αγαπάει την έξοδο και την "κατασκήνωση" σε μαγαζί με ποτά. 



Η αντίστοιχη "καφετέρια" της Βρετανίας είναι φυρικά η Μπυραρία, που προσφέρει όχι μόνο τοπικές μπύρες και ποτά αλλά και ξένα είδη μπύρας. Κανείς τα συναντάει παντού στην Γηραιά Αλβιώνα. Υπάρχουν μοντέρνα και παραδοσιακά, αυτό όμως που τους ενώνει είναι η χαρακτηριστική μυρωδιά της μπύρας και της βρετανικής κουζίνας (ναι υπάρχει και βρετανική κουζίνα). 



Ένα από τα μοναδικά στοιχεία της κάθε μπυραρίας είναι το όνομα, που βασίζεται σε διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένου θρησκευτικά, ζωικά θέματα, ονόματα προσώπων της βασιλικής οικογένειας, ονόματα από την αγγλική ιστορία, σαρκαστικά παρατσούκλια κτλ.  



Όσοι Έλληνες επισκεφτούν την Βρετανία θα διαπιστώσουν πως πουλάνε και καφέ, αλλά δεν έχει βέβαια την μεγάλη ποικιλία που βρίσκει κανείς στην πατρίδα.