Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

[Θεσσαλονίκη] Χριστούγεννα στην Αγκαλιά της Αρκούδας



Εκδήλωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ NOTOSGALLERIES


Από τις 5 Δεκεμβρίου τα ίχνη της αρκούδας μας οδηγούν στo notosgalleries στη Στοά Χιρς, όπου έχει στηθεί ένα διαφορετικό δάσος στο κέντρο της πόλης. Εκεί θα σας περιμένουν οι ΑΡΘΟΥΡΟΙ  και προστάτες του δάσους για να σας ξεναγήσουν στα μονοπάτια της άγριας ζωής και να σας βοηθήσουν να στολίσετε το δέντρο σας και να στείλετε τις χριστουγεννιάτικες ευχές σας!!!

Τους μαθητές και τις μαθήτριες θα τους υποδέχονται ζωηρές και χαρούμενες αρκούδες, οι οποίες θα τους ξεναγούν στο χώρο. Οι αρκούδες θα διηγούνται  τις ιστορίες τους, την ιστορία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, θα εξηγούν γιατί αγαπούν τόσο πολύ τα δέντρα και με βοηθούς τα παιδιά θα δημιουργούν πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες για τα Χριστούγεννα.

Ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης χριστουγεννιάτικο, χαρούμενο, γεμάτο ευχές, παιχνίδια, κατασκευές, διαγωνισμούς και δώρα  θα υλοποιηθεί από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ από τις 5 έως τις 14 Δεκεμβρίου στη Στοά Χιρς του πολυκαταστήματος notosgalleries στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, υλοποιείται δωρεάν για τις σχολικές τάξεις και μόνο κατόπιν ραντεβού, τις πρωινές ώρες (10:00-13:00) από την παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Τα απογεύματα από τις 17.00 ως τις 21.00 και το Σάββατο από τις 10.00 ως τις 18.00 οι γονείς με τα παιδιά τους θα μπορούν επίσης να περάσουν λίγες ώρες στην αγκαλιά της αρκούδας.

Όλοι οι μαθητές θα πάρουν δώρα από τη Faber-Castell και τα notosgalleries.
Για τα ραντεβού των σχολείων επικοινωνήστε στο 2310555920.

Η εκδήλωση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην παιδαγωγική ομάδα των εμψυχωτών συμμετέχουν σπουδαστές του Τομέα Προσχολικής Αγωγής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ενώ τη διαδραστική παρουσίαση για τα παιδιά επιμελήθηκε ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών στο πλαίσιο συνεργασίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με τον Ε.Ο. ΞΥΝΗ.

Η παιδαγωγική δράση εγκαινιάζει τη συνεργασία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με τα notosgalleries στο πλαίσιο της οποίας θα φιλοξενούνται πωλητήρια-stand με αναμνηστικά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στα πολυκαταστήματα notosgalleries σε όλη την Ελλάδα με στόχο τη διάδοση της προστασίας της άγριας ζωής στη χώρα μας και την ενίσχυση των δράσεων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.  
Stand με αυθεντικά προϊόντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα λειτουργούν στα εξής πολυκαταστήματα:
1) notosgalleries Θεσσαλονίκης (Στοά Χιρς) από 5 Δεκεμβρίου
2) notosgalleries Αθήνας (Σταδίου και Αιόλου) από 16 Δεκεμβρίου
3) notosgalleries Πειραιά (Πολυτεχνείου 35 και Τσαμαδού) από 16 Δεκεμβρίου
4) notosgalleries Λάρισας (Κούμα 25) από 16 Δεκεμβρίου
5) notosgalleries Πάτρας (Μαιζώνος 54) από 16 Δεκεμβρίου

 


Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Για τις τάξεις του Νηπιαγωγείου και Α, Β, Γ Δημοτικού
Α) Ενημέρωση (15 λεπτά)
Μια αρκούδα και ένας εμψυχωτής θα υποδέχονται τα παιδιά. Στη συνέχεια θα τους ενημερώνουν για τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αναφορικά με την άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον. Η παρουσίαση θα είναι διαδραστική και θα γίνεται μέσα από κάρτες.



Β) Δραματοποιημένη ανάγνωση παραμυθιού
Μια φορά κι έναν καιρό
Ήταν μια αρκούδα μ’ ένα μεγάλο μυστικό
Τις άρεζαν οι αγκαλιές
Κι όλες των δέντρων οι χαρές!
Μια δραματοποιημένη ανάγνωση ενός διασκεδαστικού παραμυθιού για μικρούς και μεγάλους. Και αγκαλιές…. Πολλές αγκαλιές από μια μεγάλη αρκούδα!!







Γ) Δημιουργικά εργαστήρια
Χριστουγεννιάτικα στολίδια: με διάφορα υλικά και με θέματα από την άγρια ζωή τα παιδιά θα
δημιουργούν στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους.


























Για τις τάξεις Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού
Α) Ενημέρωση (15 λεπτά)
Μια αρκούδα και ένας εμψυχωτής θα υποδέχονται τα παιδιά. Στη συνέχεια θα τους ενημερώνουν για τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αναφορικά με την άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον. Η παρουσίαση θα είναι διαδραστική και θα γίνεται μέσα από κάρτες.
Β) Δημιουργικά εργαστήρια
Χριστουγεννιάτικη κάρτα: Η κάρτα από τη μία πλευρά θα απεικονίζει βιολογικές πληροφορίες
όπως: η αρκούδα εκπαιδεύει τα μικρά της, η αγέλη των λύκων κ.ά. και από την άλλη τα παιδιά θα μπορούν να γράψουν χριστουγεννιάτικες ευχές για τη φύση.

Γ) Ομαδικό παιχνίδι-Διαγωνισμός
Το παζλ της καφέ αρκούδας. Τα παιδιά δημιουργούν ένα επιδαπέδιο παζλ, το οποίο απεικονίζει την καφέ αρκούδα στο φυσικό της μέγεθος. Για τις σχολικές τάξεις το παιχνίδι αυτό θα έχει
διαγωνιστικό χαρακτήρα. Οι 3 πρώτες τάξεις που θα καταφέρουν να συναρμολογήσουν το
παζλ στο λιγότερο δυνατό χρόνο θα κερδίσουν δώρα, αναμνηστικά ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τη
σχολική τους τάξη.