Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

3η Μπιενάλε της Αθήνας 2011 ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ


Η 3η Μπιενάλε της Αθήνας 2011, ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ είναι το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα. Σε επιμέλεια του θεωρητικού τέχνης - επιμελητή Nicolas Bourriaud και της επιμελητικής τριάδας ΧΥΖ, η έκθεση βασίζεται στην αναπάντεχη συνάντηση του Μικρού Πρίγκιπα με τον Walter Benjamin. Αυτή η σκόπιμα παράδοξη σύζευξη των δύο φαινομενικά αταίριαστων ηρώων λειτουργεί ως σημείο εκκίνησης για τη μελέτη και τον σχολιασμό της τρέχουσας κοινωνικοπολιτικής και οικονομικής κατάστασης, μέσω ενός αφηγήματος που θα εξετάσει την ανθρώπινη πλευρά της με τρόπο ευρύ και ποιητικό. Η 3η Μπιενάλε της Αθήνας ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ αποτελείται από μια μεγάλη έκθεση με περισσότερους από 80 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων, παραστάσεων, performances, μουσικών events, ομιλιών και workshops που θα απλωθεί σε όλο το κέντρο της πόλης σε συνεργασία με τους συνεργαζόμενους φορείς.

H 3η Μπιενάλε της Αθήνας ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου καλλιτεχνών, καλλιτεχνικών ομάδων, συλλογικοτήτων, επιμελητών, θεωρητικών τέχνης και διανοητών.
Μέσα από το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα της 3ης Μπιενάλε της Αθήνας ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ προτείνονται διαδρομές στην πόλη και παράλληλα ενεργοποιούνται υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου, όπως η Πλατεία Θεάτρου και η ευρύτερη περιοχή της. Η 3η Μπιενάλε της Αθήνας ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ επιδιώκει την ενεργή συμμετοχή και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου
κοινού των πολιτών σε θέματα πολιτισμού και την να παρατηρήσει, να προβληματιστεί και να εκφράσει τις ιδέες του.

Σταθμοί της 3ης Μπιενάλε της Αθήνας ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ αποτελούν η Διπλάρειος Σχολή, τα δύο κτίρια του ΠΟΔΑ στο Πάρκο Ελευθερίας ‐ Κέντρο Τεχνών και Μουσείο του Ελευθέριου Βενιζέλου ,
καθώς και οι εξωτερικοί χώροι του Πάρκου.
Για την 3η Μπιενάλε της Αθήνας ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ το ωράριο λειτουργίας στους χώρους του ΠΟΔΑ ‐ Κέντρο Τεχνών & Μουσείο Ελευθέριος Βενιζέλος ‐ διαμορφώνεται ως εξής: Τρίτη – Παρασκευή:
12.00‐21.00, Σάββατο – Κυριακή: 10.00‐21.00, Δευτέρα κλειστά.
Πληροφορίες: www.athensbiennial.org
Διάρκεια: έως 11 Δεκεμβρίου 2011