Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Μαθητές της Γερμανίας αποστέλλουν γράμμα προς την Ελλάδα..!Το παρακάτω γράμμα μου εστάλη από την φίλη και συν-μπλόγκερ Γιώτα Κωνσταντινίδου. Είναι ενδιαφέρον να δει κανείς πως αντιδράνε και οι Έλληνες του εξωτερικού στην ελληνική επικαιρότητα. Σχολιάζοντας από την Μεγάλη Βρετανία, διαπιστώνω πως τα ίδια πιστεύω και την ίδια στάση έχουν και οι Έλληνες εδώ.
Είναι παράλογο πως μια χώρα και ένας λαός, όπως ο ελληνικός, φέρεται ρατσιστικά στους μετανάστες και στους ξένους που διαμένουν στην Ελλάδα. Λέγεται πως ενώ υπάρχουν 10.5 εκ. στην Ελλάδα, υπάρχουν περίπου 7 εκ. Έλληνες σε όλον τον κόσμο, στην λεγόμενη διασπορά. Ιστορικά ξέρουμε πως ο Έλληνας πάντα ταξίδευε, ερχόνταν σε επικοινωνία με ξένους πολιτισμούς, έζησε και ζει σε όλον τον κόσμο. Όμως, βλέπουμε τις φοβίες και τις ρατσιστικές αντιμετωπίσεις που έχου πολλοί. Πρέπει να καταλάβουμε το οξύμωρο της νυν πολιτικής κατάστασης, όπου το κράτος δεν ασχολείται και δεν βοηθάει τους μετανάστες, την Ελληνική εξωτερική πολιτική (η οποία πρέπει επιτέλους να βρει λύσεις υπερασπίσεως των συνόρων, όπως έκαναν η Ισπανία και η Ιταλία) και την δύναμη και επιρροή της Χρυσής Αυγής που δεν έχει χώρο στον μοντέρνο παγκοσμιοποιημένο πολιτισμό.
Περπατώντας στο Λονδίνο, βρίσκει κανείς συνέχεια νέους Έλληνες που καταφτάνουν με σκοπό να βρουν δουλειά. Την ίδια στιγμή στην πατρίδα άλλοι μετανάστες καταδιώνκονται. Αν είναι να συνεχιστεί αυτή η πολιτική κατάσταση τότε δεν αξίζει να λεγόμαστε Ευρωπαίοι, ούτε πολιτισμένοι. Πρέπει να κρατήσουμε αυτό που ο Χριστός πρέσβευε, δηλαδή το Αγαπάτε αλλήλους.


Ανοιχτό γράμμα 265 Ελλήνων μαθητριών και μαθητών της Γερμανίας
(Μόναχο, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Ντύσελντορφ, Κολώνια, Λεβερκούζεν, Μπόχουμ, Έσσεν, Γκέτερσλο)


Είμαστε Έλληνες μαθητές και μαθήτριες στη Γερμανία. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γεννηθεί εδώ. Οι οικογένειές μας αναγκάστηκαν εξαιτίας των δυσκολιών να μεταναστεύσουν τις προηγούμενες δεκαετίες στη Γερμανία, αλλά και τώρα εξαιτίας της κρίσης στην Ελλάδα. Με αυτό μας το γράμμα θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας και την καταδίκη μας για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, εργαζομένων και συμμαθητών μας στην Ελλάδα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Σαν παιδιά μεταναστών στην Γερμανία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρατσιστική βία, τι σημαίνει ναζισμός. Εμείς και οι οικογένειές μας έχουμε έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με τη δράση ναζιστικών οργανώσεων στη Γερμανία σαν τη Χρυσή Αυγή, που επιτίθενται στους ξένους εργάτες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία. Η ρατσιστική βία δεν ξεχωρίζει νόμιμους και παράνομους μετανάστες, έχει ένα και μόνο στόχο. Να διχάσει τους λαούς, τους εργαζόμενους, τους νέους για να μην βλέπουν τον πραγματικό υπεύθυνο για τα προβλήματά τους.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που η ναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα κυνηγά μετανάστες και χτυπά μαθητές που αγωνίζονται, δίνει πάτημα σε αντίστοιχες φασιστικές οργανώσεις στην Γερμανία να επιτεθούν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο σε εμάς και τους γονείς μας.

Εμείς που βλέπουμε κάθε μέρα τους γονείς μας να ιδρώνουν για την επιβίωση μας στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις της Γερμανίας, να παλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε ένα εστιατόριο ή μια μικρή επιχείρηση, εμείς που σαν μαθητές πολλές φορές δουλεύουμε για να βοηθήσουμε τους γονείς μας, γνωρίζουμε ότι για τα καθημερινά βάσανα της οικογένειάς μας δεν φταίει ο συμμαθητής μας που έχει άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία ή είναι από άλλη χώρα.

Η φασιστική Χρυσή Αυγή και οι αδελφές της ναζιστικές οργανώσεις στην Γερμανία με τα ψέματά τους και τους τραμπουκισμούς τους έχουν ένα στόχο: Να τρομοκρατήσουν εμάς και τους γονείς μας για να μην αντιδράσουμε με τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση που κάθε μέρα νιώθουμε, να μείνουν στο απυρόβλητο οι πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους νέους στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!