Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Αναζητούμε λέξεις και εχέγγυα για να συνεχίσουμε


Της Γιώτας Κωνσταντινίδου

Οι λέξεις άλλοτε πονάνε πολύ, άλλες φορές σου χαρίζουν εικόνες, σε μαγεύουν, σε ταξιδεύουν. Κάποιες φορές δυσκολεύεσαι να τις βρεις  γιατί τις έχεις χαρίσει και τώρα πια δε μπορείς να τις αναιρέσεις. Υπάρχουν όμως και αυτές που σου χτυπάνε τη λογική θωπευτικά και σου δίνουν δύναμη να προχωρήσεις μπροστά.


Ορθή γνώση: για να μας δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για το ταξίδι.
Σοφία: για να χρησιμοποιήσουμε τη συσσωρευμένη γνώση του παρελθόντος με τρόπο που θα μας βοηθήσει καλύτερα να ανακαλύψουμε την παρουσία σας, το ’’τώρα’’.
Κατανόηση: για να δεχόμαστε τους άλλους που ίσως έχουν διαφορετικό τρόπο από το δικό μας, με λεπτότητα και κατανόηση, καθώς προχωράμε μαζί τους ή ανάμεσά τους ή γύρω τους στο δρόμο της ζωής μας.
Αρμονία: για να μπορούμε να δεχόμαστε τη φυσική ροή της ζωής.
Δημιουργικότητα: για να συνειδητοποιήσουμε και να αναγνωρίσουμε νέες λύσεις και άγνωστα μονοπάτια στο δρόμο μας.
Δύναμη: για να αντισταθούμε στο φόβο και να προχωρήσουμε μπροστά, παρά την αβεβαιότητα, χωρίς εγγυήσεις ή πληρωμή.
Γαλήνη: για να στεκόμαστε γερά στα πόδια μας.
Αγάπη: ο σίγουρος οδηγός προς το υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας που είναι ικανός να φτάσει ο άνθρωπος.
Ενότητα: κι αυτό μας επαναφέρει εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε, τη θέση όπου είμαστε με τον εαυτό μας και με όλα τα πράγματα.

’’Στόχος της Ιntegral Yoga και το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ατόμου, είναι να συνειδητοποιήσει την πνευματική ενότητα πίσω από όλες τις διαφορές σε ολόκληρη τη δημιουργία και να ζήσει την αρμονία  ως μέλος μια οικουμενικής κοινωνίας.
Στόχος, η διατήρηση της φυσικής κατάστασης. Το σώμα έχει ανάγκη τη βέλτιστη υγεία, δύναμη και αισθήσεις κάτω από απόλυτο έλεγχο. Μυαλό που θα μπορεί να εκπαιδεύεται για να παραμείνει πειθαρχημένο, ήρεμο, η διάνοια αιχμηρή και η καρδιά γεμάτη άνευ όρων αγάπη και συμπόνια.
Το ’’εγώ’’ σ’ αυτή την διαδικασία παραμένει καθαρό σαν κρύσταλλο. Έτσι καταφέρνουμε να φτάσουμε σε μια ζωή γεμάτη ειρήνη και ευτυχία.’’