Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Τροφές, ασπίδα για το κρύο!

Μπορεί ο χειμώνας να μην έχει έρθει παντού, αλλά στη Βόρεια Ευρώπη το κρύο γίνεται πλεόν η καθημερινότητά μας, συνοδεύόμενο με την ατέλειωτη βροχή και ίσως σύντομα να έχουμε και χιόνια. Γιαυτό πρέπει να βρούμε τρόπους να μην αρρωστήσουμε, διότι η ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας κάνει τον οργανισμό μας πιο ευάλωτο. Έτσι, γεμίζοντας το πιάτο μας έξυπνα, μπορούμε να αυξήσουμε την ενέργειά μας και να βελτιώσουμε την υγεία μας. Κάποιες από αυτές είναι οι εξής: 




- Φακές. Χορταίνουν ακόμη περισσότερο και από το κρέας, ιδιότητα που έχουν τα περισσότερα όσπρια.Πρόκειται για διατροφική πηγή με θαυματουργές ιδιότητας όσον αφορά την καλή λειτουργία της καρδιάς και την τόνωση του ανοσοποιητικού. 
- Ρόδι. Ο χυμός του θεωρείται απαραίτητος μετά την άσκηση, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία και μειώνει την καρδιακή επιβάρυνση. Πρόσφατεσ μελέτες έδειξαν επίσης πως μπορεί να προστατεύσει και από τον καρκίνο του δέρματος. 
- Μανιτάρια. Βοηθά στην καλή λειτουργία των καρδιακών μυών και στην έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας. Θεωρείται ότι έχουν και αντικαρκινική δράση.
- Μπρόκολο. Είναι ιδανικό για όσους δεν συμπαθούν ή πρέπει να αποφεύγουν τα γαλοκτομικά προϊόντα. 
- Ξηροί Καρποί. Μπορούν να αντικαταστήσουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα για όσους δεν μπορούν για κάποιο λόγο να τα καταναλώσουν.