Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Διεθνή Βραβεία «Giuseppe Sciacca»




από αριστερά διακρίνονται: ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Φανουράκης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης με τη σύζυγο του, ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο Πρίγκιπας Ruspoli, η Αρχαιολόγος -Επικοινωνιολόγος Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη, ο σκηνοθέτης Γιώργος Νταούλης και ο Γιώργος Αποστολόπουλος με τη σύζυγο του.
Κάθε χρόνο, τα Διεθνή Βραβεία «Giuseppe Sciacca», με έδρα τη Ρώμη, παρέχουν υποτροφίες και χορηγίες αριστείων σε νέους κάτω των 35 ετών, που διακρίνονται για μια καινοτόμο ιδέα τους ή ένα ξεχωριστό επίτευγμα στον επιστημονικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό τομέα. 
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή,
θα πρέπει να αποστείλουν ένα αίτημα στη Γραμματεία των Διεθνών Βραβείων στη Ρώμη (segreteria@premiosciacca.it), σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στην ανακοίνωση του Διαγωνισμού (και είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα μας www.premiosciacca.it, Bando 2012 ) και κατόπιν τις εργασίες τους ή τα έργα τους έως τις 10 Οκτωβρίου 2012, στη διεύθυνση:
Ufficio ricezione posta,
Via Tor dè Schiavi,
50/b – 00172 Roma
Οι νικητές για καθεμιά από τις ακόλουθες εννέα κατηγορίες Νέων θα επιλεγούν από μια επιτροπή σημαινουσών προσωπικοτήτων και διακεκριμένων επιστημόνων, ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων, της οποίας προεδρεύει ο διαπρεπής νομικός και Επίτιμος Πρόεδρος του Ιταλικού Συμβουλίου Επικρατείας, Δρ. Giuseppe Santaniello:
·         Επικοινωνία, Δημοσιογραφία
·         Κινηματογράφο και Θέατρο
·         Αθλητισμό και Τέχνες
·         Ζωγραφική, Γραφιστική, Φωτογραφία και Μουσική
·         Πολιτισμός της Ειρήνης και Παιδική Προστασία
·         Λογοτεχνία
·         Οικονομικά, Έρευνα και Ανάπτυξη
·         Νομικές και Ιστορικές Επιστήμες
·         Επιχειρηματικότητα Νέων
·         Κοινωνικές και Εθελοντικές Δραστηριότητες
Εκτός από την κατηγορία Νέων, τιμητικά διπλώματα και ειδικά βραβεία απονέμονται σε καταξιωμένες προσωπικότητες παγκοσμίως. Στο τέλος, ανακηρύσσεται ο νικητής του Μεγάλου Βραβείου  (“Premio Assoluto”), που για το 2012 θα είναι ο 11χρονος αμερικανός αθλητής Cody McCasland, άτομο με ειδικές ικανότητες. 

Επίτιμος Πρόεδρος Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Καρδινάλιος Dario Castrillon Hoyos και η Χρυσή Ολυμπιονίκης Ξιφασκίας Valentina Vezzali

Έλληνες που έχουν διακριθεί στα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca” έως σήμερα είναι: ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, η νυν Γενική Γραμματέας των Βραβείων, αρχαιολόγος–επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη και άλλοι σημαντικές προσωπικότητες.

Για το έτος 2012, θα βραβευτούν στον Τομέα της Αρχαιολογίας ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης και στον Κοινωνικό Τομέα, ο ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου, Πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου. Από την Κύπρο, θα βραβευτεί ο φετινός αργυρός Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, στην κατηγορία laser, Παύλος Κοντίδης.
Επίσημος Εκπρόσωπος των Διεθνών ΒραβείωνGiuseppe Sciacca” στην Ελλάδα, είναι ο πρώην Ευρωβουλευτής Μανώλης Αγγελάκας και νυν Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, με Αναπληρωτή τον ψυχολόγο Σπύρο Καραουλάνη.
 
Επίσημος εκπρόσωπος των Βραβείων στην Κύπρο είναι ο πρώην Υπουργός Παιδείας και νυν Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ουράνιος Ιωαννίδης.
Η επίσημη τελετή για το 2012 θα πραγματοποιηθεί στο Βατικανό, στην Aula Magna του Πανεπιστημίου Pontifical Urban, το Σάββατο στις 10 Νοεμβρίου και ώρα 17:30.


Πληροφορίες: Γραμματεία Ελλάδας Giuseppe Sciacca
Θεανώ Καρατσιουμπάνη – Υπ. Γραμματείας Ελλάδας (6932231414)