Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Περίεργοι θάνατοι

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα από όλες τις εποχές και από όλα τα γεωγραφικά πλάτη του κόσμου όπου υπήρχαν περίεργοι θάνατοι. Κάποια από αυτά τα παραδείγματα είναι και τα παρακάτω:


- Ο νομοθέτης Δράκοντας πέθανε, σύμφωνα με ορισμένες αρχαίες αναφορές, μετά από μια εξαιρετική ομιλία που είχε δώσει. Πνίγηκε κάτω από τα υπερβολικά πολλά καπέλα και ανοφώρια που είχε ρίξει πάνω του το κοινό, ως ένδειξη θαυμασμού και εκτίμησης.

- Ο Αισχύλος, πιστεύεται πως πέθανε όταν ένας αετός που περνούσε από πάνω του, πέταξε την χελώνα που είχε πιάσει πάνω στο κεφάλι του. 
- Ο βαδιλιάς Αδόλφος Φρειδερίκος της Σουηδίας έφαγε μέχρι θανάτου. Το τελευταίο του γεύμα, που περιλάμβανε αστακό, χαβιάρι, λάχανο, καπνιστό σολωμό και σαμπάνια, ενώ για επιδόρπιο έφαγε 14 πιάτα από το παραδοσιακό αγαπημένο του γλυκό - σέλμα και γάλα.
- Ο Βικ Μόροου αποκεφαλίστηκε από μια λεπίδα φτερού ενός ελικοπτέρου στα γυρίσματα μιας επικίνδυνης σκηνής για την ταινία The Twilight Zone: The Movie. Δυστηχώς κατά την διάρκεια αυτού του θανατηφόου ατυχήματος σκοτώθηκαν άλλα δύο άτομα.
- Ο συγγραφέας Σέργουντ Άντερσον πέθανε από περιτονίτιδα, μια μόλυνση στο στομάχι που προκλήθηκε αφού κατάπιε ένα πακέτο με οδοντογλυφίδες.
- Ο Αττίλας, ο βασιλιάς των Ούνων, πέθανε μετά από αιμοραγία της μύτης του κατά τη διάρκεια της γαμήλιας νύχτας του. Μεθυσμένος, λυποθύμησε και πνίγηκε από το ίδιο του το αίμα. 
- Ο στωικός φιλόσοφος Χρύσιππος πιστεύεται ότι πέθανε στα γέλια όταν, αφού έβαλε τον γάιδαρό του να πιει αλκοόλ και να μεθύσει, τον παρακολούθησε στις προσπάθείες του να φάει σύκα. 
- Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κλαύδιος πνίγηκε από ένα πούπουλο, που χρησιμοποιούσε όταν ήθελε να κάνει εμετό. Άλλοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι τον δηλητηρίασε η γυναίκα του, Αγριπίννα.