Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Τα καλά της μπύρας για την υγεία


Η επίδραση της ήπιας κατανάλωσης μπύρας στον οργανισμό (1 ποτήρι περίπου 250 ml για τις γυναίκες και περίπου 500 ml για τους άνδρες) τονίζεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής. Αυτό οφείλεται στο ότι η μπύρα περιέχει μια σειρά από σημαντικά συστατικά, όπως βιταμίνες συμπλέγματος Β, χρώμιο, πυρίτιο και αντιοξειδωτικά, που τις προσδίδουν ευεργετικές δράσεις έναντι νοσημάτων όπως τα καρδιαγγειακά, η χαμηλή οστική πυκνότητα και ο σακχαρώδης διαβήτης.



Ασκεί σημαντικότατη προστατευτική δράση έναντι καταστάσεων όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου, η αρτητιοσκλήρυνση και γενικότερα η σταφανιαία νόσος. Περιέχει ορισμένα από τα δραστικότερα αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία αναστέλλουν μηχανισμούς που ευθύνονται για τη δημιουργία αθηροσκλήρυνσης. Επίσης, ενισχύει την ανάπτυξη και την καλή υγεία των οστών. Κι αυτό γιατί περιέχει ένα συστατικό, το πυρίτιο, που παίζει σημαντικότατο ρόλο στον σχηματισμό των οστών και στη σωστή σύστασή τους.