Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Γνωρίζουμε και στηρίζουμε το Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας «Αρωγή»


Η «Αρωγή» έχει επείγουσα ανάγκη στήριξης
για να συνεχίσει να προσφέρει εθελοντικό κοινωνικό έργο


Αφιερώστε 1,5’ από το χρόνο σας στην «Αρωγή». Σας ευχαριστούμε!


Τι είναι η «Αρωγή»;
Η «Αρωγή» είναι ένα φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο που μέσω του εθελοντισμού συμπαραστέκεται σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και στις οικογένειές τους, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει να ανταπεξέλθουν σε βασικά ή έκτακτα έξοδα διαβίωσης. Παράλληλα δημιουργεί κατάλληλες υποδομές για τη φιλοξενία και στήριξη ατόμων με ειδικές ικανότητες, συμβάλλοντας στην ομαλή κοινωνικοποίηση τους.

Τι διαφοροποιεί την «Αρωγή» από άλλα φιλανθρωπικά Σωματεία?
Η «Αρωγή» δεν παρέχει βοήθεια μέσω της συνεισφοράς χρημάτων, αλλά οι ίδιοι οι εθελοντές του Σωματείου «υιοθετούν» άπορες οικογένειες και αναλαμβάνουν, με έξοδα του Σωματείου, να διεκπεραιώνουν τις όποιες έκτακτες ανάγκες έχουν πχ : οι εθελοντές πληρώνουν τους λογαριασμούς, παρέχουν στις οικογένειες που έχουν ανάγκη τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, κλπ. Παράλληλα οι επαγγελματίες-εθελοντές της «Αρωγής» προσφέρουν αφιλοκερδώς υπηρεσίες σε άπορους συνανθρώπους μας (ιατρικές / νομικές συμβουλές, ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά κλπ).

Πως τα καταφέρνει;
Μέσω του εθελοντισμού και με οικονομικούς πόρους που προέρχονται από την ετήσια συνδρομή των μελών της Αρωγής, καθώς και από δωρεές ιδιωτών και εταιριών που αναγνωρίζουν το κοινωνικό έργο που προσφέρει το Σωματείο και το στηρίζουν.

Πόσο καιρό προσφέρει;
Η «Αρωγή» μετράει 16 χρόνια κοινωνικής προσφοράς και συνεχίζει την δράση της, χάρη στη θερμή υποστήριξη και στην ακούραστη προσφορά των μελών και των εθελοντών του Σωματείου, έχοντας βοηθήσει, ως σήμερα πάνω από 650 οικογένειες.


Γιατί χρειάζεται την υποστήριξη μας;
Για να συνεχίσει να προσφέρει κοινωνικό έργο, ειδικότερα στη παρούσα δυσχερή κοινωνικο-οικονομική συγκυρία όπου ορισμένοι συνάνθρωποι μας χρειάζονται τη βοήθεια μας περισσότερο από ποτέ.
Για να συνεχίσει όμως η «Αρωγή» το κοινωνικό της έργο χρειάζεται την εθελοντική, ηθική και οικονομική στήριξη όλων (έστω και συμβολικά), καθώς οι πόροι του Σωματείου επαρκούν για περιορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να συνεχίσει να στηρίζει τις οικογένειες που προστατεύει. Διαφορετικά η «Αρωγή» θα αναγκαστεί να περιορίσει ή και να σταματήσει το εθελοντικό της έργο.

Πως θα γνωρίσετε καλύτερα την «Αρωγή» και τις ανάγκες της?
Δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Σωματείου http://www.arogi.eu . Για να γνωρίσετε το έργο της «Αρωγής» για άτομα με ειδικές ικανότητες, αφιερώστε 34 δευτερόλεπτα για να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από έναν «κόσμο» αγάπης, φροντίδας και ανιδιοτελούς προσφοράς στο http://www.arogi.eu/photos-grhtml .

Γιατί να ασχοληθείτε με την Αρωγή;
Λίγα λεπτά αρκούν για να γνωρίσετε την «Αρωγή» και να βοηθήσετε να επικοινωνηθεί η δράση της και οι ανάγκες για την επιβίωση του Σωματείου. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλετε στην ενημέρωση του κοινού, ώστε να ενισχύσει ο καθένας και με όποιο τρόπο μπορεί το εθελοντικό έργο της «Αρωγής», ή ακόμα και να γίνει μέλος/φίλος του Σωματείου.



Στις παρούσες δυσχερείς συγκυρίες το εθελοντικό κοινωνικό έργο είναι, ιδιαίτερα σήμερα, πιο σημαντικό από ποτέ. Όμως εξίσου δυσχερείς είναι και οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα μη κερδοσκοπικά Σωματεία, όπως η «Αρωγή», προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνέχιση της δράσης τους.

Συγκεκριμένα η «Αρωγή» αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα βιωσιμότητας, καθώς οι πόροι του Σωματείου επαρκούν για περιορισμένο διάστημα ώστε να εξακολουθήσει απρόσκοπτα να προσφέρει εθελοντικό έργο. Τα μόνα έσοδα του Σωματείου είναι η συνδρομή των μελών και ελάχιστες δωρεές που περιστασιακά λαμβάνει. Χαρακτηριστικό είναι ότι, από τις 45 άτομα/οικογένειες που βοηθούσε σταθερά σε μηνιαία βάση η «Αρωγή», σήμερα πλέον μπορεί να στηρίζει περιστασιακά τις ανάγκες μόλις 32 ατόμων/οικογενειών.



Σας προσκαλούμε να γίνετε «αρωγοί» στο έργο της «Αρωγής» βοηθώντας να επικοινωνηθεί το έργο του, οι ανάγκες και οι τρόποι στήριξης. Επιθυμία είναι να ευαισθητοποιηθούν συμπολίτες μας και να στηρίξουν την «Αρωγή», με όποιο τρόπο μπορούν. Οι ουσιαστικότερες ανάγκες είναι:
Ενίσχυση της εθελοντικής ομάδας με νέα μέλη, που θα στηρίξουν το έργο του Σωματείου
Διάθεση ειδών που έχουν ανάγκη οι οικογένειες που προστατεύει η Αρωγή
Οικονομική ενίσχυση μέσω δωρεών προς το Σωματείο, με κατάθεση στο λογαριασμό της «Αρωγής» : τράπεζα Eurobank 0026002691 020034 9684



Και επειδή η εικόνα, ορισμένες φορές, κερδίζει τα λόγια, σας προσκαλούμε να αφιερώσετε μόλις 34 δευτερόλεπτα για να γνωρίσετε τη δράση του Σωματείου προς άτομα με ειδικές ικανότητες, μέσα από ένα video με σύντομα στιγμιότυπα της καθημερινότητας στο Κέντρο Διημέρευσης ΑΜΕΑ «ΑΡΩΓΗ» του Δήμου Αχαρνών.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.arogi.eu/photos-gr.html



"Μπείτε στον κόσμο της εθελοντικής προσφοράς και 

βοηθείστε την Αρωγή να συνεχίσει να βοηθά! 

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα. Σας ευχαριστούμε!" 



Στο πλαίσιο του πολύπλευρου έργου της η «Αρωγή» δημιούργησε το 2003 στις Αχαρνές Αττικής το Κέντρο Διημέρευσης ΑΜΕΑ «ΑΡΩΓΗ» για άτομα με ειδικές ανάγκες, που λειτουργεί έκτοτε ο Δήμος Αχαρνών με την βοήθεια της Αρωγής. Το Κέντρο σήμερα φιλοξενεί 55 παιδιά σε καθημερινή βάση, προσφέροντας τους δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης και άθλησης, συμβάλλοντας στην ομαλή κοινωνικοποίηση τους.

O νέος σκοπός της Αρωγής είναι η ολοκλήρωση ιδρύματος για άπορα, ορφανά και απροστάτευτα παιδιά με ειδικές ανάγκες, που έχει ξεκινήσει και κτίζει στη περιοχή Αυλίζα Αχαρνών σε οικόπεδο δωρεάς του Δήμου Αχαρνών. Το έργο θεμελιώθηκε το 2010 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2012, με τη στήριξη ιδιώτη χρηματοδότη, εταιριών και φίλων της Αρωγής.


Για περισσότερες πληροφορίες : Υπεύθυνη επικοινωνίας, Μαίρη Φανουράκη 211.7501243 V+O COMMUNICATION και www.arogi.eu τηλέφωνο γραφείων 210.8131487, γραμματέας κα Χριστιάνα Παπακωνσταντίνου