Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Βραδιά Αλληλεγγύης για τις Γυναίκες του Κόσμου

Αν η φτώχεια είχε πρόσωπο, θα ήταν εκείνο μιας γυναίκας. Το γνωρίζουμε πολύ καλά μέσα από το έργο μας, ότι τα πρώτα θύματα της απόλυτης φτώχειας, της βίας, του αναλφαβητισμού, είναι πάντα τα κορίτσια και οι γυναίκες.

Το 70% του πληθυσμού που ζει σε συνθήκες έσχατης φτώχειας είναι γυναίκες. Γυναίκες τρέφουν τις οικογένειές τους, εκείνες καλλιεργούν το 80% των χωραφιών. Όμως, έχουν στην ιδιοκτησία τους μόλις το 1% της γης αφού στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν τα δικαίωμα να κληρονομήσουν τίποτα από το βιος της οικογένειάς τους. Γυναίκες και κορίτσια είναι τα περισσότερα θύματα trafficking και κάθε μορφής βίας. Σημαίνουν όμως κάτι για εμάς αυτοί οι αριθμοί;

Ανοίξτε τα μάτια και την καρδιά σας στις εκατομμύρια γυναίκες που περιμένουν τη βοήθειά σας. Η καθημερινότητα των γυναικών είναι σκληρή και άδικη. Θα παραμείνει έτσι αν δεν κάνουμε τώρα κάτι για να την αλλάξουμε.

Εμείς στην ActionAid γνωρίζουμε ότι η λύση για το πρόβλημα της φτώχειας βρίσκεται στα χέρια των γυναικών και των κοριτσιών και χρόνια τώρα παλεύουμε στο πλευρό τους.
Από τις 8 έως τις 15 Μαρτίου η ActionAid θα πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων όπου μπορούμε να συμμετέχουμε όλες και όλοι. Ξεκινώντας απο τις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας όπου σας καλούμε στην Βραδιά Αλληλεγγύης στις Γυναίκες του Κόσμου.