Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Step 4 NGOs στη Κόρινθο

Με εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) από την Ευρώπη και τον Κόσμο είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν μέλη του Youthnet Hellas/Δικτύου Νέων Ελλάδας το τριήμερο 18-20 Νοεμβρίου στην Κόρινθο.
Αφορμή για αυτή τη συνάντηση αποτέλεσε το τελικό Συνέδριο Εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος STEPS 4 NGOs, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο των προγραμμάτων Youth in the World.
Στο Συνέδριο του προγράμματος STEPS for NGOs συμμετείχαν Νέοι και Νέες, εκπρόσωποι ΜΚΟ από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αυστρία, το Νεπάλ, το Βιετνάμ, το Μεξικό και το Περού, με βασικό αντικείμενο τη στήριξη των ΜΚΟ που απευθύνονται σε Νέους και την προώθηση του έργου τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Συνέδριο στην Κόρινθο ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν από 18 μήνες από την Ευρώπη (Βουλγαρία, Αυστρία και το δικό μας Ηράκλειο Κρήτης) και συνεχίστηκε στο Μεξικό, το Περού, το Νεπάλ και το Βιετνάμ. Στην Κόρινθο, Νέοι από όλον τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν για μια ακόμη φορά από κοντά τους Νέους της Ελλάδας, την ελληνική φιλοξενία και τον πολιτισμό.
Το Συνέδριο Εργασίας χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιάννος Λιβανός, ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση για τους τρόπους δικτύωσης των ΜΚΟ, καθώς και της ενίσχυσης της προβολής και του έργου τους.
Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων του Youthnet Hellas για το 2011, Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού.
Περισσότερες πληροφορίες:
Χριστίνα Κανάτα
Γραμματέας ΔΣ Youthnet Hellas
6972 686 652
christinakanata@yahoo.co.uk