Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Πρωταθλημα ΟΠΑΠ ( Σημαντικες Ειδησεις )

Απο τον Αγγελο Ζεζα

1. Ολυμπιακός & ΠΑΟ συνέχισαν με νίκες την πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα δείχνοντας ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Οι ''ερυθρόλευκοι'' νίκησαν στη Θεσσαλονίκη τον Αρη με 3 - 2 έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Ιμπαγάσα, Μοδεστό, Μακούν & Τζεμπούρ, ενώ οι ''πράσινοι'', με ηγέτη για ακόμα ένα παιχνίδι τον Σεμπάστιαν Λέτο ( σκόραρε για 7η συνεχή φορά, 1ος στη λίστα των σκόρερ με 10 γκολ ), νίκησαν την ΑΕΚ με το ίδιο σκορ ( 3 - 2 ). Στις 19 Νοεμβρίου ( 19:30 μμ ) οι δύο ''αιώνιοι'' θα κοντραριστούν στο ''Γεώργιος Καραισκάκης'' στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής σε ένα παιχνίδι που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...
Να σημειώσουμε πως το ερχόμενο Σαβ|κο δε θα έχουμε αγωνιστική δράση, λόγω των φιλικών αγώνων που θα δώσουν οι εθνικές ομάδες εν όψει της τελικής φάσης του Euro που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Πολωνίας & της Ουκρανίας το καλοκαίρι του 2012.
2. Την Τρίτη θα ξεκινήσει ο οικονομικός και νομικός έλεγχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τους εκπροσώπους του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 2 εβδομάδες. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του πρίγκιπα, Παναγιώτης Πετρόπουλος και ο οικονομικός σύμβουλος του, Αναστάσιος Μπερέτας βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΠΑΕ και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Δημήτρη Γόντικα και τον οικονομικό διευθυντή Αλέξανδρο Παπαδοσπυριδάκη αλλά και τον νομικό εκπρόσωπο του Γιάννη Βαρδινογιάννη, Λεωνίδα Γεωργόπουλο για να καθορίσουν τις λεπτομέρειες σχετικά με τον οικονομικό έλεγχο. Εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά, τα 15 εκ. ευρώ από τον πρίγκιπα θα μπουν σε ειδικό λογαριασμό της ΠΑΕ στις 23 ή 24 Νοεμβρίου και όχι στις 21 όπως προβλέπει το μνημόνιο συμφωνίας (M.O.U.), καθώς σύμφωνα με την πλευρά του Σουλτάν Αλ Σαούντ ο έλεγχος ξεκινά με καθυστέρηση τριών ημερών.
3. Πέραν της ομάδας του Ατρομήτου, και ο ΟΦΗ συνεχίζει να εκπλήσσει με τις επιδόσεις του στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς μετά τα θετικά αποτελέσματα κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ & Ολυμπιακό, το περασμένο Σάββατο πρόσθεσε ένα ακόμα αυτή τη φορά κόντρα στον Πανιώνιο ( νίκη με σκορ 3 - 1 ) Με αυτή τη νίκη το συγκρότημα του Ν. Αναστόπουλου ''σκαρφάλωσε'' στη 5η θέση της βαθμολογίας έχοντας 12 β. μένοντας για 5η συνεχόμενη αγωνιστική αήττητο... Διοίκηση & παίκτες κοιτάζουν να είναι προσγειωμένοι αλλά τα πρώτα σχόλια για έξοδο στην Ευρώπη έχουν ήδη ''κάνει την εμφάνιση τους''...
4. Για ακόμη μια αγωνιστική ο Αρης δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης, μένοντας κολλημένος στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας έχοντας 4 β. Μπορεί να είχαμε αλλαγή προπονητή στα μέσα της εβδομάδας ( τη θέση του Σάκη Τσιώλη πήρε ο Πολωνός Michal Probierz ) ωστόσο η ομάδα σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δε φάνηκε ιδιαίτερα απειλητική. Είναι η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που η ομάδα εμφανίζει τέτοιο ''πρόσωπο'' & άπαντες, με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος, θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν το ηθικό των παικτών, προκειμένου στη συνέχεια η ομάδα να είναι πιο ανταγωνιστική...
5. Μπορεί η μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή της Ξάνθης στο πρωτάθλημα να μην είναι αυτή που θα περίμεναν και θα δικαιούνταν βάσει της παρουσίας τους οι παίκτες της ομάδας, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το καλό ποδόσφαιρο που αποδίδουν οι Θρακιώτες και τις δυσκολίες που δημιουργούν στους αντιπάλους τους. Μέσα σε όλα αυτά έρχεται ακόμα ένα στοιχείο το οποίο δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει. Αυτό δεν είναι άλλο από το προσωπικό στοίχημα του Μαρίνου Ουζουνίδη, με το οποίο ο έμπειρος τεχνικός θέλει να επαναφέρει τους Έλληνες παίκτες εκεί που τους αξίζει. Δηλαδή στην ενδεκάδα.
Κόντρα στις συνήθειες των περασμένων ετών και αντίθετα με κάθε άλλη παρουσία προπονητή στον πάγκο της Ξάνθης, ο Μαρίνος Ουζουνίδης φαίνεται πως το στοίχημα αυτό θέλει να το κερδίσει και η αλήθεια είναι πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Ο νικηφόρος αγώνας της Κυριακής με την Κέρκυρα στα Πηγάδια (1-0) ήταν η καλύτερη απόδειξη, με τη Ξάνθη να ολοκληρώνει το ματς με οχτώ Έλληνες παίκτες στο σχήμα της. Οι Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Βλαχοδήμος και Βασιλακάκης ( που ξεκίνησαν στο παιχνίδι ), μαζί με τους Μάνταλο, Φλίσκα και Καζάκη ( που μπήκαν ως αλλαγή ), επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο πως φέτος θα είναι η χρονιά των Ελλήνων.
6. Σαν να μην έφτανε η νέα ήττα από την Ξάνθη, ήρθε και η επιθυμία του Νίκου Λυράκη να παραιτηθεί, για να επιβαρύνει και άλλο το κλίμα στο στρατόπεδο της Κέρκυρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τεχνικός διευθυντής των "Φαιάκων", εμφανώς απογοητευμένος από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, πήγε στα αποδυτήρια και είπε στους παίκτες πως θέλει να αποχωρήσει. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση για το αν θα αποδεχθεί την παραίτηση η ΠΑΕ.
7. Την επισημοποίηση του ορισμού της νέας διοίκησης από το Πρωτοδικείο περιμένουν με ανυπομονησία - μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα - στον ΠΑΟΚ, η οποία θα ξεμπλοκάρει τη διαδικασία πληρωμών στους ποδοσφαιριστές. Η καθυστέρηση οφείλεται στις απεργίες δικαστών και δικηγόρων που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Λ. Μπόλονι περιμένει κι αυτός με αγωνία τη λήξη του θέματος, γιατί είναι πασιφανές ότι η οικονομική εκκρεμότητα επηρεάζει αρνητικά το κλίμα μέσα στην ομάδα.
8. Εφ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 Κώστας Πηλαδάκης με αφορμή τα όσα έχουν λάβει χώρα το τελευταίο δίαστημα τόσο στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου όσο & στην ίδια την ΠΑΕ. Ο πρόεδρος της ΑΕΛ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα δεδομένα με τα οποία η ομάδα συνεχίζει την πορεία της, το οικονομικό status που έχει διαμορφωθεί και την αχαριστία που βίωσε από πρώην ποδοσφαιριστές και συνεργάτες του. Επίσης, στάθηκε στην ανάγκη που έχει ο σύλλογος για στήριξη από τους κατοίκους της Λάρισας δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως "μόνος εγώ δεν φτάνω"...