Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ελληνικό Ποδόσφαιρο ( Σημαντικές ειδήσεις )

Απο τον Αγγελο Ζεζα
1. Σύσσωμο το ΔΣ της ΑΕΚ παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του, ύστερα και από την χτεσινοβράδυνη ντροπιαστική ήττα από τον ΟΦΗ με σκορ 3 - 1. Αβέβαιο το μέλλον της Ενωσης. Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα...
2. Συνεχίζονται οι επαφές Βαρδινογιάννη - Σουλτάν Αλ Σαούντ για το M.O.U. Οι δικηγόροι του Σαουδάραβα επενδυτή και του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ είχαν νέα επαφή σήμερα και η πλευρά του πρίγκιπα αναφέρει πως παρέδωσε το σχέδιο με την τελική μορφή του M.O.U. και αισιοδοξεί πως την Τετάρτη θα πέσουν οι υπογραφές προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την έλευση του Σουλτάν Αλ Σαούντ στην Αθήνα. Η πλευρά Βαρδινογιάννη επιβεβαιώνει την επαφή των δικηγόρων και αναφέρει ότι έστειλε στους ενδιαφερόμενους, όπως είχαν ζητήσει, τα πρακτικά των τελευταίων γενικών συνελεύσεων και ότι άλλο είχαν εκδηλώσει την επιθυμία να πάρουν. Ο πρίγκιπας εξέφρασε την επιθυμία του να έρθει στην Ελλάδα τις προσεχείς μέρες για να συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

3. Ο Σάκης Τσιώλης θα συνεχίσει να κάθεται στο πάγκο των Αρειανών. Μπορεί η ομάδα να αγνοεί τη νίκη σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές & να μη δείχνει ικανή για πολλά πράματα, όμως η Διοίκηση, στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο παρουσία και του προέδρου της ΠΑΕ Άρης Αθανάσιου Αθανασιάδη, αποφάσισε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Καρδιτσιώτη coach βάζοντας τέλος στην προπονητολογία των τελευταίων ωρών.
4. Στις 4 Νοεμβρίου θα συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σήμερα το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν ατύπως τα μέλη της νέας διοίκησης και ενημερώθηκαν για την σημερινή οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ από τους αρμοδίους.
5. Μετά από απόφαση του ΔΣ της Super League, το οποίο συνεδρίασε το μεσημέρι του Σαββάτου, οι ομάδες Α' και Β' του Πρωταθλήματος θα είναι η Δόξα Δράμας και ο Λεβαδειακός. Οι 2 ομάδες θα αρχίσουν να αγωνίζονται από την 10η αγωνιστική & μετά. Η ΠΑΕ ΑΕΛ & η ΠΑΕ Πανσερραικός κατέθεσαν έφεση.
6. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποδέχτηκε τις εφέσεις του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κ. Ανδρέα Φάκου ( κατά της υπ. αριθμόν 309/6-10-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League ) και απάλλαξε τον Αλέξη Κούγια από την πρωτόδικη ποινή και κράτησε την Παναχαϊκή στην Football League. Η Παναχαϊκή θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν με -5 βαθμούς.
7. Στις 30 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει τελικά το πρωτάθλημα της Football League, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής.
8. Το Δ.Σ. της ΕΠΟ εξουσιοδότησε ομόφωνα τον Σοφοκλή Πιλάβιο να συζητήσει με τον Φερνάντο Σάντος το ενδεχόμενο επέκτασης του συμβολαίου του με την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα θα υπάρξει συνάντηση των 2 προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.
9. Οπως αποφάσισε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στη σημερινή της συνεδρίαση, η κλήρωση του νέου Κυπέλλου πιθανότατα θα γίνει την επόμενη Δευτέρα (31/10) και το Κύπελλο θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Ολοι οι αγώνες έως και την 6η φάση (προημιτελικά) θα είναι μονοί (νοκ-άουτ). Οι αγώνες της 7ης φάσης (ημιτελικά) θα είναι διπλοί.