Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ.Αικατερίνης: Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Ηράκλειο Κρήτης:
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, πιστός στις αρχές, τις παραδόσεις του 26 χρόνια που λειτουργεί συνεχώς, αλλά και στην υπόσχεση που έδωσε στους συμπολίτες μας που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετέχουν στα φετινά επιμορφωτικά τμήματα και παραδοσιακά εργαστήρια, ότι παρά τις γενικότερες δυσκολίες και τα κοινωνικοοικονομικά  προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι, κάνει γνωστό ότι από την Δευτέρα 24/10/2011, μέχρι και την Παρασκευή 4/11/2011, αρχίζει την συγκέντρωση αιτήσεων των ενδιαφερομένων να τα παρακολουθήσουν .
 



Τα επιμορφωτικά τμήματα και παραδοσιακά εργαστήρια, που προτίθεται να λειτουργήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης την ερχόμενη περίοδο 2011-2012, φαίνεται στο παρακάτω συγκεντρωτικό και αναλυτικό πρόγραμμα που ακολουθεί.  Γιαυτό και  όταν  έρχεστε για να κάνετε την εγγραφή σας, θα πρέπει να έχετε επιλέξει την ημέρα και ώρα που θα λειτουργεί το τμήμα σας.
*ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ για αρχαρίους ενήλικες: Δευτέρα και Τετάρτη 18.30-20.00
*ΤΜΗΜΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ για αρχαρίους ενήλικες: Τρίτη 17.00-19.30
*ΤΜΗΜΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ για ενήλικες προχωρημένους: Δευτέρα 17.00-19.30
*ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ-ΛΥΡΑΣ και ΜΑΝΤΟΛΙΝΟΥ για αρχαρίους ανήλικες: Δευτέρα 17.00-18.30
*ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ-ΛΥΡΑΣ και ΜΑΝΤΟΛΙΝΟΥ για προχωρημένους ανήλικες: Δευτέρα 18.30-20.00
*ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ για αρχαρίους ανηλίκων: Τρίτη 17.00-18.30
*ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ για αρχαρίους ενηλίκων : Τρίτη 18.30-20.30
*ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ για προχωρημένους ανηλίκων: Τετάρτη 17.00-18.30
*ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ για προχωρημένους ενηλίκων: Τετάρτη 18.30-20.30
*ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ για ενήλικες: Τρίτη 18.00-20.30
*ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ για ενήλικες:Τετάρτη 19.00-21.30
*ΤΜΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ για ανήλικες: Τετάρτη 16.00-17.30
*ΤΜΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ για ενήλικες:Τετάρτη 17.30-19.30
*ΤΜΗΜΑ ΚΟΠΤΙΚΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ αρχαρίων ενηλίκων:Τετάρτη 16.00-18.30
*ΤΜΗΜΑ ΚΟΠΤΙΚΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ προχωρημένων ενηλίκων: Τετάρτη 18.30-21.00
*ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ αρχαρίων (συνεννόηση με καθηγητή)
*ΤΜΗΜΑ ΚΙΘΑΡΑΣ αρχαρίων ανηλίκων: Τετάρτη 16.00-17.30
*ΤΜΗΜΑ ΚΙΘΑΡΑΣ προχωρημένων ανηλίκων: Τετάρτη 17.30-19.00
*ΤΜΗΜΑ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟΥ ενηλίκων: Τετάρτη 19.00-20.30
*ΤΜΗΜΑ ΑΡΜΟΝΙΟΥ αρχαρίων και προχωρημένων ενηλίκων και ανηλίκων:Τρίτη 17.00-19.30
*ΤΜΗΜΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ενηλίκων: Δευτέρα 16.30-19.00
*ΤΜΗΜΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ενηλίκων: Δευτέρα 19.00-21.30
*ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ενηλίκων: Δευτέρα 18.00-20.00
*ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ενηλίκων-ανηλίκων 
Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι κάναμε ότι μπορούσαμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε, για να πείσουμε την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και την 2η Δημοτική Κοινότητα, να στηρίξουν οικονομικά την λειτουργία  και των φετινών επιμορφωτικών τμημάτων μας, ώστε να προσφερθούν στους συμπολίτες μας, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ΔΩΡΕΑΝ, γιατί έτσι πρέπει όλοι να απολαμβάνουν τα οφέλη και την χρησιμότητά των.
Τα λειτουργικά όμως έξοδα, συμπεριλαμβανομένων και των έκτακτων φόρων για τα κτίρια που έχουν επιβληθεί, θα μας γονατίσουν, εάν δεν έχουμε σύντομα την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας ή του Δήμου μας
Δυστυχώς βρήκαμε κλειστές πόρτες,  λόγω των συγκυριών, γιαυτό και υποχρεωτικά οι ενδιαφερόμενοι, θα συμμετέχουν στα έξοδα, γεγονός που μας λυπεί πάρα πολύ, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, με τις οριζόντιες περικοπές μισθών, συντάξεων και την ανεργία να θερίζει την πλειοψηφία των οικογενειών.
Το Δ.Σ. μπήκε σε δίλημμα αν θα έπρεπε να λειτουργήσουμε φέτος τα τμήματά μας αυτά. Η εύκολη απόφαση θα ήταν να μην κάνουμε τίποτε. Όμως πολλοί από εσάς ζητήσατε να τα λειτουργήσουμε, έστω κι αν συμμετέχετε οικονομικά, γιαυτό αποφασίσαμε παρά τα προβλήματα, με την δύναμη του Θεού και την ευχή της Αγίας Αικατερίνης να ξεκινήσουμε και φέτος την λειτουργία των επιμορφωτικών τμημάτων μας, τα οποία και θα έχουν διάρκεια 40 ωρών το καθένα.
Εμείς δεν το βάζουμε κάτω, παρά την πολύ δύσκολη εποχή. Όσο αντέξει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης θα είναι ανοικτός σε όλους..
Επαναλαμβάνουμε και επισημαίνουμε  για πολλοστή φορά, προς άρση κάθε παρεξήγησης, ότι εμείς δεν αντικαθιστούμε τα ωδεία, ούτε τα επαγγελματικά εργαστήρια, ούτε πτυχία δίνουμε. Απλά δίνουμε την δυνατότητα στα Μέλη του Συλλόγου μας και στους γειτόνους μας, να διαχειριστούν τον ελεύθερο χρόνο τους, δημιουργικά-παραγωγικά και ωφέλημα και να μην συχνάζουν σε στέκια που παραμονεύει η αλητεία, η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, ιδιαίτερα η Νέα Γενιά..
Δυστυχώς για φέτος, η οικονομική συμμετοχή κάθε συμμετέχοντα θα είναι 25€ μηνιαίως ανά τμήμα και θα προκαταβάλλεται κατά την εγγραφή ο πρώτος μήνας.
Λαμβάνοντας υπόψη μας τις δύσκολες αυτές εποχές, αποφάσισε το Δ.Σ. να βοηθήσει τους ανέργους, τους φοιτητές και μαθητές, που κατοικούν στην Συνοικία Αγίας Αικατερίνης, να συμμετέχουν  με 15€ μηνιαίως ανά τμήμα και ανά άτομο. Η ανεργία θα αποδεικνύεται με την κάρτα ανεργίας και των φοιτητών με την φοιτητική ταυτότητα. Επίσης θα παρακαλέσουμε να μην δηλώνετε συμμετοχή, πάνω από ένα τμήμα προτίμησης, ώστε να συμμετέχουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.
Στα τμήματα που θα διδάξουν αφιλοκερδώς επιμορφωτές, δεν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση στους συμμετέχοντες και θα είναι δωρεάν, όπως τα τμήματα Αγιογραφίας (με τον κον Μαν. Ζαχαριουδάκη), το τμήμα Μελισσοκομίας (με τον κον Γ. Κοτζιά), το τμήμ τμήμα Αρμόνιου (κα Παρασκευή Σταματάκη) και το τμήμα Χορωδίας με τον κον Μηνά Μαυροειδή).
Εμείς θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο μας, να στηρίξουν οικονομικά, έστω την τελευταία στιγμή, τα προγράμματά μας. Εφόσον αυτό επιτευχθεί μέχρι και τέλος του τρέχοντος έτους, τότε θα επιστρέψουμε σε όλους τους συμμετέχοντες, τα χρήματα που θα έχουν καταβάλλει στον Σύλλογό μας. Γιαυτό θα πρέπει να φυλάτε τις νόμιμες αποδείξεις είσπραξης που θα σας δίνουμε.  
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πρώτιστα οι κάτοικοι της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης, ανεξαρτήτου ηλικίας και δευτερευόντως οι κάτοικοι των Συνοικιών της περιοχής του 2ης Δημοτικής Κοινότητας, δηλ. Πόρου-Πατέλλες-Κατσαμπά-Φιλοθέης και Χρυσοπηγής. Εφόσον υπάρξουν θέσεις κενές, θα εγγράφονται και κάτοικοι άλλων περιοχών της πόλης μας.
Αιτήσεις θα κατατίθενται μόνο στα γραφεία του Συλλόγου μας, που βρίσκονται στην οδό Ε. Μαρκογιαννάκη 49 (απέναντι από την εκκλησία μας της Αγίας Αικατερίνης) καθημερινά από τις 6-8 μ.μ. και από την Δευτέρα 24/10/2011 μέχρι και Παρασκευή 4/11/2011  εκτός αργιών και εορτών. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, λόγω του περιορισμένου αριθμού των τμημάτων.
Φέτος αιτήσεις με ηλεκτρονική μορφή δεν θα δεχόμαστε, γιαυτό μην στέλνετε το αίτημα εγγραφής σας με e-mail. Δεν θα λαμβάνεται υπόψη. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώνουν μόνο ένα τμήμα, ώστε να συμμετέχουν περισσότεροι συμπολίτες μας. Εφόσον θα υπάρξουν κενές θέσεις, τότε θα δεχθούμε και δεύτερη αίτηση.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 2810210968 από 18.00-20.00 τις παραπάνω ημέρες και ώρες.
Να επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα μας www.psaa.gr  για κάθε νεότερη ανακοίνωσή μας