Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ελληνικές Επιχειρήσεις

Εν μέσω της κρίσης πολλοί επιθυμούν να βοηθήσουν την Ελλάδα με ποικίλους τρόπους. Ένας τρόπος είναι η κατανάλωση Ελληνικών προϊόντων, με σκοπό τα χρήματα να μένουν εντός Ελλάδας, υποστηρίζοντας έτσι και άλλους Έλληνες και την επιχειρηματικότητα στη πατρίδα μας. Παραθέτουμε εδώ ορισμένες Ελληνικές επιχειρήσεις που πρέπει όλοι μας να υποστηρίξουμε.!
ΙΟΝ. Ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1930 και έχει δύο εργοστάσια παραγωγής στην Αθήνα και στην Άρτα. 





ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1938, όπου σήμερα απασχολεί πάνω από 1000 άτομα σε 4 ιδιόκτητα εργοστάσια σε όλη την Ελλάδα. 
ΚΥΚΝΟΣ. Ιδρύθηκε το 1911 με έδρα το Ναύπλιο. 
ΚΡΙ ΚΡΙ. Δραστηριοποιείται από το 1954, με μονάδα παραγωγής στις Σέρρες κα κέντρο διανομής στην Αθήνα.
ΕΒΓΑ. Ιδρύθηκε το 1934 ως Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Γάλακτος και Αλεύρου. 
ΕΒΟΛ (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου). Είναι μία συνεταιριστική εταιρία που εκπροσωπεί κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής Βόλου, Πηλίου, Βελεστίνου. Ειδικεύεται στα βιολογικά προϊόντα  Όλυμπος. 
ΦΑΓΕ. Ιδρύθηκε το 1926 από τον Α. Φιλίππου, διατηρώντας μέχρι σήμερα ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Διαθέτει τρεις μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα και μία στις ΗΠΑ. Επίσης εξάγει τα προϊόντα της σε όλον τον κόσμο. 
ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ. Είναι μια ιστορική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1870 στο Πλωμάρι Λέσβου. Από το 2001 λειτουργεί το μοντέρνο εργοστάσιο, στη Ριτσώνα, το οποίο είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής σαπουνιού στα Βαλκάνια και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. 
ΚΟΡΡΕΣ. Σειρά φυσικών προϊόντων με μεγάλο αριθμό καταστημάτων στο εξωτερικό. 
MASTIHASHOP. Εταιρεία που εκπροσωπεί την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. 
ΕΥΡΗΚΑ. Ο όμιλος ΕΥΡΗΚΑ ιδρύθηκε στην Κύπρο από τον Ξάνθο Σαρρή το 1959, ο οποίος ίδρυσε την ΕΥΡΗΚΑ ΛΤΔ. στην Αμμόχωστο. Το 1960 ίδρυσε δεύτερη εταιρεία στην Ελλάδα με το όνομα ΕΥΡΗΚΑ Ελλάς, στην Αθήνα. Το 1974, με την τουρκική εισβολή, καταστράφηκε η κυπριακή εταιρεία, κατάφερε, όμως, μετά από ένα μήνα να ξαναλειτουργήσει στην Λεμεσό, στηρίζοντας τους πρόσφυγες εργαζομένους της. Σήμερα η ΕΥΡΗΚΑ Ελλάς βρίσκεται στον Βόλο, όπου λειτουργεί σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. 
ΑΤΛΑΝΤΙΚ. Έχει 88 καταστήματα πανελλαδικώς, σε συνεργασία με την ΑΡΙΣΤΑ. 
My Market, METRO. Διαθέτει 45 καταστήματα. Τα περισσότερα βρίσκονται στην Αττική. 
CRAFT Microbrewery. Είναι η πρώτη ελληνική μικροζυθοποιία που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1997, παράγοντας μπύρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Επίσης λειτουργούν δύο εστιατόρια-ζυθοποιία στο Χαλάνδρι και στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. 
ΕΨΑ. Είναι 100% Ελληνική εταιρία, παράγοντας προϊόντα από το 1924. 
ΛΟΥΞ. Ιδρύθηκε το 1950 στην Πάτρα, παράγοντας χυμούς. 
AEGEAN OIL. Ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της εμπορίας πετρελαοειδών. Πρόσφατα εισήλθε στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο (Aegean Power). 
ΕΚΟ ΑΒΕΕ. Δραστηριοποιείται στην αποθήκευση και διακίνηση υγρών καυσίμων, λιπαντικά υψηλής τεχνολογίας, διαθέτοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων υγρών καυσίμων με σχεδόν 1200 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα. 
JET OIL - MAMIDOIL. Ασχολείται με τον κλάδο της αποθήκευσης, διακίνησης και εμπορίας πετρελαιοειδών στην εγχώρια αγορά και στην ευρύτερη αγορά των Βαλκανίων και διαθέτει δίκτυο 600 πρατηρίων. 
ΕΤΕΚΑ. Ασχολείται με τον εφοδιασμό πλοίων όλων των κατηγοριών στα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Έχει 250 πρατήρια καυσίμων σε όλην την χώρα. 
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. Ιδρύθηκε το 1954. Το 2005 οι ιδιοκτήτες της δέχτηκαν πρόταση εξαγοράς από πολυεθνικό όμιλο, ξεπερνώντας τα 400 εκ. ευρώ, η οποία τελικά απορρίφθηκε. Σήμερα ο Σκλαβενίτης διαθέτει 72 καταστήματα. Εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από 150.000 πελάτες, απασχολώντας 7.100 εργαζόμενους. 
Αυτή η λίστα σε καμία περίπτωση δεν εξαντλεί όλες τις Ελληνικές εταιρίες. Πάντως, με τα παραπάνω παραδείγματα τονίζεται η Ελληνική επιχειρηματικότητα, την οποία πρέπει να στηρίζουμε όλοι.